Fietsen in Indonesie

Een stukje Indonesie op unieke wijze ervaren? Ga dan fietsen in Indonesie! Stap dan in Solo op de fiets. Ontdek de desa en zie hoe Tempeh, Tofu en de Gamelan worden gemaakt…

Ontdek de pracht van Solo (Surakarta)

De Sultanstad Solo – ook wel Surakarta genoemd – ligt op Midden-Java. Het is Java’s oudste culturele centrum. Vrijwel nergens anders vind je nog zoveel culturele historie als hier.┬áMet als hoogtepunten de Kratons (paleizen) van de Sultan. In tegenstelling tot de nabijgelegen andere Sultanstad Yogyakarta, heeft Solo altijd een sterke band met Nederland gehad. Solo mag dan ook eigenlijk niet in je reisplan voor je vakantie in Indonesie ontbreken.

Ervaar het echte Indonesie op de fiets

Fietsen in Indonesie? Ja! Nederlanders zijn misschien wel het meest ‘fietsgekke’ volk ter wereld. Dus waarom zou je dat ook niet aan de andere kant van de wereld eens proberen? Nee, niet op de grote wegen tussen het chaotisch verkeer, maar weg van alle drukte de desa in. Samen met de gids fiets je langs prachtige velden en bezoek je kleine fabriekjes waar nog op ambachtelijke wijze wordt gewerkt.Je fietst op een ATB-bike of Opoe-fiets. En wil je niet zelf fietsen in Indonesie? Laat je dan rijden in een authentieke Indonesie Betjak (fietstaxi)!

In 3-4 uren beleef je zo het echte Indonesie. Je ziet hoe van sojabonen Tempeh en Tofu wordt gemaakt en hoe de beroemde Indonesische Gamelan instrumenten tot stand komen. Dit alles inclusief koffie, thee, water en traditionele Indonesische versnaperingen.

Neem voor meer informatie contact op

Wil jij ook fietsen in Indonesie? Of meer weten over deze unieke ervaring op de fiets? Neem dan vrijblijvend contact op met reisleider Aris Sislamet voor de mogelijkheden, beschikbaarheid en prijzen.